WAC Gemert

Wereldkeuken kampioen 3de klasse

Op de laatste speeldag in de 3de klasse mag Wereldkeuken zich tot kampioen laten kronen. Wat niemand meer verwachte gebeurde toch. Op 4 speelronden voor het einde hadden ze nog 5 punten achterstand op koploper Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren. Ze kwamen dichterbij en vorige week in hun onderlinge wedstrijd kon het alle kanten uit maar door het gelijkspel bleef het verschil 3 punten. Koploper Logan’s Pub/Baggermans PVC Vloeren had aan 1 punt genoeg in hun laatste wedstrijd echter verloren ze op pijnlijke wijze in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Temple Challenge/School Tuiniers. Door dat resultaat was de opdracht voor Wereldkeuken later op de avond duidelijk, bij winst kampioen op onderling resultaat. Door uiteindelijk een makkelijke 4-0 zege op de nummer laatst waren de bloemen voor Wereldkeuken.

Spier/vd Meijs kampioen hoofdklasse

Op deze donderdagavond stond óók nog de wedstrijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse geprogrammeerd. Het hele seizoen is het in de hoofdklasse spannend gebleven in de strijd om het kampioenschap tot op deze laatste speelavond. Het verschil tussen koploper Spier/v.d. Meijs en de nummer 2 Rauw & Gauw is na 20 wedstrijden dan ook maar 1 puntje. Op deze avond wordt het kampioenschap in de hoofdklasse dus beslist. Voor een goed gevulde tribune begon de wedstrijd direct ook met een aantal schoten van Frank Kohlen en René de Vries van Spier/v.d. Meijs maar Tijmen Brouwer kon niet worden verschalkt. Na ongeveer 10 minuten werd er een groene kaart uitgedeeld aan het team van Rauw & Gauw en dat was voor Spier/v.d. Meijs de uitgelezen mogelijkheid om die meerderheid te verzilveren. Het was ook bijna zover maar Frank Kohlen zag zijn inzet op het aluminium belanden en daarna kreeg hij opnieuw de kans na een pass van Nico Janssen maar ook die kans bleef onbenut. Nadat de tijdstraf erop zat was het opnieuw Spier/v.d. Meijs die met een paar afstandsschoten van René de Vries en Pim Dubois tevergeefs probeerde om de score te openen. Het eerste échte gevaar van Rauw & Gauw kwam van keeper Tijmen Brouwer die graag opkomend mee voetbalt maar zijn afstandsschot was een prooi Marnic van Rosmalen. Die hervatte daarna snel het spel door de bal aan René de Vries te geven die het vanaf het eigen strafschopgebied probeerde om de bal langs de mee opgekomen keeper in het doel te plaatsen maar dat mislukte ternauwernood. Daarna was het Rauw & Gauw dat wat tandjes bijschakelde en wat brutaler in de aanval ging. Ongeveer halverwege de wedstrijd resulteerde dat in de 1-0 voorsprong door Jan Roosjen die de bal ontving van Dave Rijksen. Ook in de minuten daarna ontstonden er nog een paar goede kansen voor Rauw & Gauw, eerst voor Joost Habraken die op een pass van Jordi Peters zijn schot gestopt zag worden door de uitstekende keeper. Maar ook de pogingen van Dave Rijksen en Mark de Waard die door resp. Ruud v.d. Kruijs en Bart v.d. Wijst in positie werden gebracht, leverde geen doelpunten op. In de laatste 10 minuten ontspon zich een fantastisch sportief gevecht waarbij er op het scherpst van de snede werd gestreden. Na een handsbal in de verdediging van Rauw & Gauw leek de gelijke stand te ontstaan maar de door Frank Kohlen genomen strafschop werd uit het doel geranseld door Tijmen Brouwer. Even later was het eerst Dennis Verbakel die op aangeven van Sander v.d. Waarsenburg zijn schot net langs zag gaan maar de volgende poging was wel raak toen Frank Kohlen uit de draai de 1-1 produceerde. Omdat alleen winst voor Rauw & Gauw tot een nieuw kampioenschap zou leiden gingen alle sportieve remmen los en vuurde Joost Habraken 2 keer tevergeefs kanonskogels af maar Marnic van Rosmalen keepte een berenpartij. Met nog 3 minuten op de klok leek de titelstrijd beslist toen Frank Kohlen op aangeven van Dennis Verbakel voor de 1-2 voorsprong zorgde. Maar niets was minder waar want in de daaropvolgende aanval was het Dave Rijksen die een schitterende pass van fantastisch afrondde door de bal in het dak van het doel te jagen, 2-2 dus. En het bleef uitermate spannend want in de allerlaatste minuut was het René de Vries die vanaf eigen helft de bal langs Tijmen Brouwer kon schuiven en daarmee het kampioenschap nu toch écht veiligstelde. En in de dying-seconds van de wedstrijd bepaalde Jan Roosjen de eindstand van deze thriller op 3-3. Na afloop werden de felicitaties en bloemen door het bestuur uitgereikt aan de nieuwe kampioen van de hoofdklasse, seizoen 2023-2024 die ook al de supercup van dit seizoen in hun prijzenkast hebben staan en daarnaast over een paar weken óók nog voor de triple gaan in de strijd om de grote beker.