Där kan du själv välja om du vill bli stödjande medlem eller aktiv medlem - alltså delta i någon/några av våra aktiviteter.

(OBS! Har du tidigare varit medlem i föreningen får du istället kontakta oss för att få en avisering alt. betala in via bankgiro: 873-3131)
Seger även för U-laget/P35 i premiären
2024-04-29 19:58

Så var det dags för seriepremiär för U-laget/P35 mot Gånghester/Målseryd på Kransmossen i Borås under söndagkvällen.

Södra Ving startade matchen väldigt bra och gjorde processen kort med hemmalaget. 0-3 efter ca 20 minuter efter bra spel och en matchhjälte som var säker i sina avslut, Kristian Widenby.

0-1 gjorde Kristian redan efter 5 minuter efter passningsspel i mitten, utspel till Philip Mentu vars inlägg knoppades in av Kristian vid bortre stolpen.
0-2 gjorde samme man bara två minuter senare efter fint spel i mitten, en vickning av Markus Hulander som friställde Kristian som kyligt placerade in 2:an.
Minnet sviktar lite om det var Kristian som var inblandad i mål 3 också, men kan ha varit han som frispelade Hannes Wennerlund på bortre som rakade in 0-3 upp i nättaket efter 23 minuter.

Hemmalaget reducerade efter snespark på mittplan av undertecknad, och omställning till 1-3 innan halvleken var till ända.

Andra halvlek startade nästan som den första, nämligen med dubbla Södra Ving-mål. Vi spelar återigen fint passningsspel på mitten och Henrik "Lill-Henke Arnabo" Johansson går i djupet och rycker sig loss. Avslutet räddas av keepern men där fanns Markus Hulander lägligt på tårna och är först på returen och kan bredsida in 1-4 i öppen kasse.
1-5 gör Philip Mentu efter genomlöpning i höger inneposition och avslutar tillräckligt hårt för att målvakten inte ska kunna hindra bollen från att rulla in i mål.
1-6 gjorde Kristian Widenby på egen hand från mittlinjen efter omställning på hörna, och fullbordade ett hattrick direkt i premiären!

Hemmalaget reducerade i 86e minuten på en tveksam straff och slutsiffrorna blev 2-6.

Bra spel långa stunder från Södra Ving. Hjälp med lite snabbhet i mittförsvaret från Albin Carlsson var välkommet, samt Mentus form från A-lagspremiären som höll i sig! Övriga seniorspelare och "veteraner" skötte sig också mycket bra. Tung coach-seger för Lasse Carlsson i Håkan Ömans frånvaro!

Genomgående hela matchen gjordes mängder av byten och alla fick gott om speltid där dock Lennartsson fick skadebekymmer i första halvleken.

Laget som startade:

Radoslaw

Ljungberg-Lennartsson-Albin C-Viktor Wessbo

Folkesson-J Magnusson-Lill-Henke-Mentu

Hulander-Widenby

Ersättare: Jimmy Björling, Linus Pålsson, Linus Liberg, Hannes Wennerlund och Andreas Pettersson

/Markus Hulander

Herrlaget - fotboll
Referat: Ljungsarps IF - Södra Vings IF
Vinst i premiären!
2024-04-26 11:28, Herrlaget - fotboll

Igår var herrlaget i Ljungsarp och Vallskoga för seriepremiär, det slutade med 4-2 seger och skönsång i omklädningsrummet!